Rode Kruis actie ‘Kilometers voor kansen’; deelnemers leggen zo veel mogelijk kilometers af voor hulp aan mensen in nood

Print
Rode Kruis actie ‘Kilometers voor kansen’; deelnemers leggen zo veel mogelijk kilometers af voor hulp aan mensen in nood
Heerlen -

Deelnemers aan ‘Kilometers voor Kansen’, een actie van het Rode Kruis, leggen in de maand juni zo veel mogelijk kilometers af voor hulp aan mensen die op de vlucht zijn.

Dan kan al fietsend, wandelend, met hardlopen, te skeeleren of door een mix van verschillende disciplines.

„De afgelegde kilometers staan symbool voor de afstand die vluchtelingen ook af moeten leggen”, zo staat te lezen op de website van het Rode Kruis. „In 2021 waren er ruim 84 miljoen mensen op de vlucht. In 2022 neemt dit aantal door de oorlog in Oekraïne met miljoenen toe. De meeste vluchtelingen vinden veiligheid in buurlanden, maar soms moeten ze er langer voor reizen. Een klein deel van de mensen komt ook in Nederland terecht.”

Tijdens die reis en in Nederland, zorgt het Rode Kruis onder andere voor schoon drinkwater, onderdak, voedsel en medische- en psychosociale hulp. „Ook zorgen we via ons wereldwijde Restoring Family Links-netwerk dat we het contact tussen familieleden herstellen. Wanneer deelnemers zich laten sponsoren voor hun sportieve prestatie werken we samen aan onze missie: hulp aan mensen in nood.”

Kijk voor meer informatie op www.kilometersvoorkansen.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee