Van Bronckhorst pakt met Rangers FC wel de Schotse beker

Print
Van Bronckhorst pakt met Rangers FC wel de Schotse beker

Toch nog een prijs voor Van Bronckhorst.  Afbeelding: Getty Images

Giovanni van Bronckhorst heeft zijn eerste prijs als trainer van Rangers FC binnen. De Nederlandse trainer zag zijn elftal zaterdag Heart of Midlothian na een verlenging met 2-0 verslaan in de Schotse bekerfinale. Rangers verloor woensdag in Sevilla de finale van de Europa League na strafschoppen van Eintracht Frankfurt.

Drie dagen later moest het elftal van Van Bronckhorst opnieuw diep gaan. Op Hampden Park kwam het wederom tot een verlenging. Rangers en Hearts wisten in de reguliere speeltijd niet te scoren. Heart of Midlothian was het dichtst bij een doelpunt. Aanvaller Ellis Simms schoot de bal in de tiende minuut tegen de paal.

Rangers wilde het niet opnieuw op strafschoppen laten aankomen en ging in de verlenging op zoek naar een treffer. Die viel al vrij vlug. Ryan Jack schoot de bal in de 94ste minuut op fraaie wijze hard achter keeper Craig Gordon. Het doelpunt werkte bevrijdend voor de Rangers, dat in de 97ste minuut de voorsprong via Scott Wright verdubbelde.

Van Bronckhorst begon in november bij de Rangers, dat de Schotse titel dit seizoen aan Celtic moest laten. De bekerwinst die de Nederlandse coach zaterdag met de club behaalde, was echter wel de eerste sinds 2009. In 2011 won de club nog wel de Scottish League Cup, het ‘tweede’ bekertoernooi van het land.

Voor de voormalig aanvoerder van Oranje was het de zesde prijs in zijn carrière als trainer. Na vijf trofeeën met Feyenoord (twee KNVB-bekers, twee Johan Cruijff Schalen en een landstitel) is het zijn eerste in buitenlandse dienst.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee