Mark Flekken verliest met Freiburg bekerfinale na strafschoppen

Print
Mark Flekken verliest met Freiburg bekerfinale na strafschoppen

Afbeelding: ANP / EPA

Doelman Mark Flekken heeft naast de eerste hoofdprijs uit zijn voetbalcarrière gegrepen.

De Limburgse Oranje-international verloor met SC Freiburg de Duitse bekerfinale van RB Leipzig. Na de reguliere speeltijd en verlenging stond het 1-1, waarna RB Leipzig de strafschoppen in het Olympiastadion van Berlijn beter nam.

Lange tijd zag het er goed uit voor Freiburg. Maximilian Eggestein schoot de ploeg van Flekken op voorsprong. Leipzig moest vanaf de 57e minuut verder met een man minder na een rode kaart voor Marcel Halstenberg. Met tien man kwam Leipzig, dankzij de Fransman Christopher Nkunku, een kwartier voor tijd alsnog langszij.

Kort voor het einde van de tweede helft van de verlenging hield Leipzig, na een tweede gele kaart voor Kevin Kampl, nog maar negen man over. In de weinige tijd die over was, wist Freiburg niet te profiteren.

Christian Günter en Ermedin Demirovic misten vanaf 11 meter namens Freiburg. Flekken wist geen van de vier strafschoppen van Leipzig te stoppen.

Het is voor het eerst dat Leipzig de Duitse beker wint. De club verloor in 2019 en 2021 de finale.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee