Vijftien voetbalfans worden onwel tijdens wedstrijd Racing Genk, mogelijk door ‘needle spiking’

Print
Vijftien voetbalfans worden onwel tijdens wedstrijd Racing Genk, mogelijk door ‘needle spiking’

Foto ter illustratie.  Afbeelding: Getty Images

Tijdens de voetbalwedstrijd in België tussen KV Mechelen en Racing Genk zijn vijftien mensen onwel geworden. Wat daar de oorzaak van was, wordt nog volop onderzocht. Op sociale media circuleren ondertussen berichten dat het mogelijk zou gaan om ‘needle spiking’, een fenomeen waarbij mensen worden geprikt met een injectienaald.

Dat kon de politie zaterdagnacht nog niet bevestigen. Verschillende mensen voelden zich tijdens de wedstrijd plots duizelig en onwel en zochten medische hulp. „Enkele mensen zijn naar het ziekenhuis overgebracht, anderen kregen medische verzorging in het voetbalstadion”, aldus een politiewoordvoerder.

Dat er sprake zou zijn van ‘needle spiking’, waarbij iemand andere mensen een bepaalde stof - mogelijk een drug - injecteert, kon de politie nog niet bevestigen. Op de socialemediakanalen van de supporters van KV Mechelen werd zaterdagavond wel gesproken van een ‘prikker’ die actief was.

Black-out

Het fenomeen van ‘needle spiking’ kwam al eerder voor in Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland. Daar dook het op in het uitgaansmilieu. Mensen die geprikt werden, spraken van duizeligheid, maar ook van een complete black-out. In België waren de afgelopen weken al gelijkaardige meldingen in Aarlen en Gent.

Wellicht komt er in de loop van zondag meer informatie over het voorval bij KV Mechelen en zal ook duidelijk worden of er inderdaad sprake is van ‘needle spiking’ of dat er alsnog een andere verklaring is. Van de slachtoffers die naar het ziekenhuis zijn gebracht, zou niemand in levensgevaar verkeren.

Kijk ook naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

2022-05-19 Komt Dat Schot (laatste van het seizoen). Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee