Fans op banken voor Verstappen: ‘Ik hoop dat we het probleem met de DRS hebben opgelost’

Print
Fans op banken voor Verstappen: ‘Ik hoop dat we het probleem met de DRS hebben opgelost’

Afbeelding: Getty Images

Max Verstappen en met name Carlos Sainz zijn kort voor aanvang van de Grote Prijs van Spanje luid toegejuicht door het massaal aanwezige publiek.

Ondanks de hitte, het is meer dan 30 graden Celsius, zijn er ongeveer 110.000 fans van de Formule 1 aanwezig op de tribunes langs het Circuit de Catalunya bij Barcelona.

De Spanjaard Sainz kreeg het meeste applaus tijdens de traditionele rijdersparade. De coureur van Ferrari ontbrak op de open wagen die met de coureurs aan boord een rondje over het circuit reed. Hij vermaakte de duizenden in Ferrari-rood gestoken Spanjaarden vanaf de kant met een soort luchtdrukpistool waarmee hij presentjes het publiek in schoot. „Dit is het beste gevoel dat je kunt krijgen voor de race. Onbeschrijflijk”, zei Sainz, die vanaf de derde plek start. Hij aast in zijn 147e grand prix op zijn eerste overwinning.

Lees ook: Volop vraagtekens voor Max Verstappen aan vooravond van Grand Prix in Spanje

De Nederlandse fans van wereldkampioen Verstappen zijn ook weer met duizenden vertegenwoordigd. Ook zij gingen op de banken toen hun idool voorbij kwam. „Fantastisch om te zien dat er zoveel mensen zijn gekomen. Het is lekker warm ik hoop op een mooie race. Ik hoop ook dat we het probleem met de DRS hebben opgelost’’ zei de Limburger, die zaterdag in de kwalificatie door dat technische mankement geen laatste snelle ronde kon rijden in zijn Red Bull. Hij start om 15.00 uur als tweede achter de Ferrari van Charles Leclerc.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee