Zes mensen zeggen geprikt te zijn in Kaatsheuvel, een vrouw onwel

Print
Zes mensen zeggen geprikt te zijn in Kaatsheuvel, een vrouw onwel

Ter illustratie: gebruikte naalden.  Afbeelding: ANP

Zes mensen hebben zich zaterdagavond bij een EHBO-post gemeld omdat ze vermoeden te zijn gestoken of geprikt op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. De politie is een onderzoek gestart. Een van de melders is een 18-jarige vrouw die onwel werd en naar het ziekenhuis is gebracht, aldus de politie.

De Forensische Opsporingsdienst onderzoekt of de zes melders inderdaad zijn gestoken of geprikt en zo ja waarmee. Ook het onwel worden van de 18-jarige vrouw wordt onderzocht.

De politie roept mensen die zaterdagavond tijdens of na hun bezoek aan het Anton Pieckplein onwel werden op om contact te zoeken met de huisarts. Aan het plein in het Brabantse Kaatsheuvel vond zaterdagavond een feest plaats.

In verschillende landen waaronder Nederland worden de laatste tijd meldingen gedaan van mensen die zeggen tijdens het uitgaan te zijn geprikt. Het slachtoffer wordt vervolgens onwel. Over dit fenomeen, ook wel ‘needle spiking’ genoemd, is nog veel onduidelijk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee