Max Verstappen prijst strategie en teamgenoot Pérez

Print
Max Verstappen prijst strategie en teamgenoot Pérez

Max Verstappen.  Afbeelding: ANP/HH

Max Verstappen prees na zijn zege in de Grote Prijs van Spanje omstandig zijn teamgenoot Sergio Pérez en de mannen van Red Bull achter de knoppen.

„Het team heeft geweldig werk verricht. We kozen voor de juiste strategie en ik moet natuurlijk Sergio bedanken. Hij is een geweldige teamgenoot”, zei de wereldkampioen, die allereerst profiteerde van het feit dat zijn grote rivaal Charles Leclerc uitviel met een kapotte Ferrari en daarna alle medewerking kreeg van zijn Mexicaanse teamgenoot. Pérez voldeed, met lichte tegenzin, aan de opdracht Verstappen voorbij te laten gaan.

Lees ook: Winnende Verstappen en Red Bull profiteren optimaal van uitvallen Leclerc

„Het was geen lekkere start”, zei Verstappen. „Eerst vloog ik van de baan af door een rukwind en ook mijn DRS werkte niet. Ik kon drukken op die knop wat ik wilde, maar hij werkte niet. Dat maakte het moeilijk om in te halen, maar we hebben er toch een happy end van kunnen maken door een goede strategie. We worden één en twee en dat is een prachtig resultaat.”

Leclerc scoorde geen punten door zijn uitvalbeurt, waardoor Verstappen zijn achterstand meer dan goed maakte en de leiding in het WK overnam. De Nederlander kwam op 110 punten en heeft er 6 meer dan de Monegask.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee