Vitesse na verlenging langs FC Utrecht: nu tegen AZ in finale

Print
Vitesse na verlenging langs FC Utrecht: nu tegen AZ in finale

Sondre Tronstad heeft de 2-0 gemaakt.  Afbeelding: ANP/HH

Vitesse heeft de finale van de play-offs voor een Europees ticket bereikt. In Arnhem werd na verlenging met 3-0 gewonnen van FC Utrecht. De ploeg van trainer Thomas Letsch had eerder in Utrecht met 3-1 verloren. In de finale wacht nu AZ in een tweeluik.

Million Manhoef opende namens Vitesse in de 39e minuut de score en dus gloorde er weer hoop voor Vitesse. Sondre Trondstad scoorde in de 52e minuut de 2-0 en de stand was over twee duels weer gelijk. Die stand bleef na 90 minuten staan en dus werd het verlengen.

In de verlenging scoorde Nikolai Frederiksen al vrij rap de 3-0. Utrecht kwam niet meer tot een goal en dus eindigde het avontuur van de Domstedelingen en van de afzwaaiende Willem Janssen hier. Frederiksen liep nog wel tegen zijn tweede gele kaart op en dus rood. Hij mist de eerste pot tegen AZ.

Eerder op de dag bleek AZ met 2-0 te sterk voor Heerenveen, waardoor de nipte nederlaag in Friesland (3-2) werd weggepoetst.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’: ‘Alle Limburgse clubs kijken met jaloezie naar Roda en Fortuna-baas Gün moet niet zo mopperen over de media’

2022-05-19 Komt Dat Schot (laatste van het seizoen). Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee