Max Jungblut uit Maastricht presenteert zijn ontwerpen tijdens Milanese designbeurs

 © Van de Vorst PR

Maastricht -

De Maastrichtse ontwerper Max Jungblut presenteert zijn nieuwe collectie gestoffeerde zitsculpturen tijdens de wereldberoemde designbeurs Salone Di Mobile in Milaan. Zijn werk was al eerder te zien op de Tefaf, Art Brussel, in Dubai en Barcelona.

Redactie WijLimburg, Rob Buchholz

Jungblut ontwerpt en creëert stijlvolle, dynamische meubelen. Volgens de ontwerper is zijn werk meer dan een serie objecten. Het is zijn doel om de vrije interpretatie te activeren. Tevens nemen de meubels meerdere vormen aan en zijn ze in staat intrigerende verhalen uit te lokken. In alles ademt zijn werk dezelfde liefde voor natuur en kunst, aldus Jungblut.

Vrij interpreteerbaar

De organisch gevormde fauteuils zijn naar eigen zeggen een perfect voorbeeld van het vrij interpreteerbare aspect van zijn werk. „De abstracte vormen prikkelen de fantasie van de aanschouwer en kunnen daardoor elk denkbaar natuurlijk verschijnsel aannemen: een vierpotig wezen, een dier of misschien zelfs een hand.” Max Jungblut hergebruikt in zijn kunstwerken oude, vaak verrotte en door schimmel getekende panlatten. Tevens maakt hij walnoten meubilair dat zowel als kunstwerk maar ook als fauteuil te gebruiken is.

Zijn werk wordt tijdens Salone Di Mobile in Milaan gepresenteerd door het Nederlands Paviljoen voor Design.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal