Kaartverkoop Zittesje revuu ‘Oukouk’ van start gegaan

‘Oukouk’ is te zien in het Toon Hermans Theater. 

‘Oukouk’ is te zien in het Toon Hermans Theater. © De Limburger

Sittard -

De kaartverkoop van de Zittesje revuu is maandag 23 mei van start gegaan. In totaal worden negen voorstellingen van ‘Oukouk’ gespeeld in het Toon Hermans Theater in Sittard.

de redactie

De regie van de Zittesje revuu is voor de vijfde keer in handen van Nicole Schurgers: „We zijn al lekker aan het repeteren. De voorpret tijdens de repetities is enorm. Een goede voorbode voor wat deze revue gaat brengen.”

De naam Oukouk is ontleend aan een historisch dropdrankje dat in Sittard gedronken wordt tegen hoestklachten én een bekend lied van Toon Hermans, één van de grondleggers van de revue in Sittard. In Oukouk worden de toeschouwers meegenomen in de nieuwbouwplannen voor de voormalige V&D op de Markt in Sittard. Als tijdens de uitleg van de nieuwbouw de roep klinkt: ‘L’histore se repète’ (‘de geschiedenis herhaalt zich’) speelt de revue zich ineens af in het jaar 1959. En er zijn meerdere parallellen te trekken tussen 1959 en 2022 als het gaat om de afbraak van de volksbuurt ‘Achterom’, de eerste renovatie van het Stadspark, het verschil tussen arm en rijk, de liefde tussen mensen, het onderwijs in Sittard en de verhoudingen tussen Sittard en Geleen.

Lees ook: Met nieuwe app ga je zingend langs nostalgische plekken in Sittard

De laatste revue in 2019, Hoog Bezuik, was een groot succes. Schrijver Sjef Schurgers: „En dat is nu juist de uitdaging, om daar overheen te gaan. Hoewel ik natuurlijk niet te veel kan verklappen, kan ik zeggen dat het écht spectaculair wordt. Oude en nieuwe tijden gaan magistraal in elkaar over.”

De voorstellingen vinden plaats op 18, 19, 20, 25, 26 en 27 november en 2, 3 en 4 december in het Toon Hermans Theater in Sittard. Op vrijdag en zaterdag staat de voorstelling in de avond gepland, op de drie zondagen zijn er matineevoorstellingen. „De revue is een mix van hartelijk lachen en dan weer een traantje wegpinken. Een wervelende theatershow vol humor, actuele spitsvondigheden, zang, ballet, modern decor en livemuziek.” In totaal werken meer dan 150 medewerkers belangeloos mee aan de Zittesje revue.

Kaarten: www.toonhermanstheater.nl. Meer informatie: www.oukouk.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee