Brabants bedrijf opent eigen technische praktijkschool in Sittard

Print
Brabants bedrijf opent eigen technische praktijkschool in Sittard

Afbeelding: Hoppenbrouwers

Sittard-Geleen -

Burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen heeft vrijdag een nieuw pand geopend met daarin een praktijkschool Techniek van de Brabantse dienstverlener Hoppenbrouwers. Volgens het bedrijf zijn goed opgeleide medewerkers absoluut noodzakelijk.

Hoppenbrouwers streeft ernaar om in al haar vestigingen in Nederland een praktijkschool te openen. De technisch dienstverlener gelooft in eigen kweek en doorstroom van onderaf, zodat mensen vanaf een zo jong mogelijke leeftijd met het bedrijf kunnen meegroeien. Om meer jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de techniek wordt veel geïnvesteerd in het contact met scholen, snuffelstages en de eigen vakkundige praktijkscholen.

Zelf opleiden

Vestigingsleider Roy Rijks geeft aan: „Met de opening van een eigen praktijkschool kunnen we iedereen met interesse in elektrotechniek zelf opleiden. Ze doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract. Op deze manier zorgen ervaren technici voor kennisoverdracht aan jonge bbl’ers (beroepsbegeleidende leerweg, red.) en zorgt Hoppenbrouwers voor doorstroom in de technische sector. Bovendien voorkomen we op deze manier dat kennis en ontwikkeling stagneert.”

Henny de Haas, algemeen directeur bij Hoppenbrouwers: ,,Er staat een nieuw pand dat 3100 vierkante meter groot is. Dat geeft ons de ruimte om te groeien, voor zowel de praktijkschool als de uitbreiding van onze dienstverlening in deze regio.”

Hoppenbrouwers Techniek in Sittard beschikt over bijna 40 medewerkers (exclusief stagiaires en bijbanen). Het bedrijf hoopt het op termijn landelijk te kunnen groeien van 19 naar 40 vestigingen en 5000 medewerkers verspreid over het land. Hoewel zich in Sittard al een aantal leerlingen voor het nieuwe schooljaar heeft aangemeld, zijn er nog acht plekken beschikbaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee