Langeafstandswandelaars kunnen 18 en 19 juni aan de bak tijdens 44ste Nacht van Gulpen

Het voltooien van de Nacht van Gulpen voelt als een overwinning. 

Het voltooien van de Nacht van Gulpen voelt als een overwinning. © Wim Koops

Gulpen -

Mensen die graag lange afstanden wandelen, kunnen in de nacht van 18 op 19 juni hun hart ophalen. Dan staat namelijk de vierenveertigste Nacht van Gulpen op de kalender.

Redactie

Naast de zeventig kilometer lange klassieker staan de negende Neubourg Tocht (vijfendertig kilometer) en Mini Nacht (zeven en een halve kilometer) op het programma. De tochten worden in groepsverband gelopen, begeleid door baanleiders en verkeersregelaars. Voor de nacht van Gulpen en Neubourg Tocht geldt dat alleen de laatste tien kilometers in eigen tempo kunnen worden afgelegd.

Lees ook: Nieuw boekje van Jo Knubben met wandelingen door Zuid-Limburgse vijfsterrenlandschap: ‘Het Heuvelland blijft een wandelparadijs’

Deelnemers aan de zeventig kilometer starten 18 juni om 22.30 uur bij ’t Gulper Hoes in Gulpen. De startkaart kan tussen 18.00 en 22.00 uur worden afgehaald. Halverwege sluiten wandelaars die de Neubourg Tocht lopen aan bij de groep. Dat moet rond de klok van 06.15 uur gebeuren. De Mini Nacht start al om 19.30 uur.

Training

Ter voorbereiding op het evenement is er zondag 5 juni nog een trainingstocht; de laatste van zeven. Deze heeft een lengte van vijfendertig kilometer en begint om 07.00 uur op de Markt in Gulpen. De oefenwandeling stelt mensen in staat te wennen aan wandelen in groepsverband met een snelheid van om en nabij vijf en een halve kilometer per uur.

Inschrijven voor één van voornoemde wandeltochten kan tot en met 15 juni via www.nachtvangulpen.nl. Op die website is tevens meer informatie te vinden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee