Economische groei zet door in alle regio’s

Print
Economische groei zet door in alle regio’s

De regio Haarlemmermeer kende een groei van 18 procent omdat het op Schiphol veel drukker was dan een jaar geleden.   Afbeelding: ANP

Sittard -

De economie is in het eerste kwartaal van 2022 in alle regio’s gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. In Noord-, Midden- en Zuid-Limburg bedroeg de groei respectievelijk 8, 7 en 6 procent.

De regio’s Haarlemmermeer, Zeeuws-Vlaanderen en Amsterdam hadden de hoogste groeipercentages. Daar bedroeg de groei respectievelijk 18, 11 en 10 procent. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van nieuwe cijfers.

De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal met 7 procent gegroeid vergeleken met een jaar eerder. Voornamelijk doordat het land in het eerste kwartaal van 2021 nog in een strenge lockdown zat, viel dit vergelijkingscijfer uitzonderlijk hoog uit. Bij Haarlemmermeer komt het doordat er meer vliegverkeer is op Schiphol dan een jaar geleden, toen er door de lockdown een enorme daling was in het aantal vluchten. In Zeeuws-Vlaanderen zorgden vooral de industrie en de horeca voor een sterke groei. De grotere economische groei in Amsterdam is voornamelijk te danken aan herstel van de reisbemiddeling en de horeca.

In de meeste regio’s – ook in Limburg – groeide de economie in het eerste kwartaal van 2022 met ongeveer 6 tot 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. De industrie, de horeca en de reisbemiddeling waren de voornaamste aanjagers. Met name de horeca en de reisbemiddeling profiteerden van de versoepeling in de maatregelen tegen het coronavirus.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee