Overmars maakt weg vrij voor Van Bommel: trainer Antwerp ontslagen

Print
Overmars maakt weg vrij voor Van Bommel: trainer Antwerp ontslagen

Brian Priske moet plaatsmaken voor Van Bommel. Afbeelding: ANP/HH 

Marc Overmars (49) heeft bij de Belgische voetbalclub Royal Antwerp FC de weg vrijgemaakt voor de komst van de 45-jarige Mark van Bommel uit Meerssen. Overmars, sinds maart technisch directeur van Antwerp, stuurde trainer Brian Priske weg. Alles wijst erop dat Van Bommel de nieuwe hoofdtrainer wordt van de ambitieuze club uit Antwerpen.

„Royal Antwerp FC heeft beslist om niet langer door te gaan met Brian Priske (45) als hoofdcoach. Brian was sinds afgelopen zomer aan de slag bij ’The Great Old”’, staat in een korte verklaring van de nummer 4 van de Belgische voetbalcompetitie.

Overmars stapte begin februari op bij Ajax, nadat de club van meerdere vrouwelijke werknemers meldingen had gekregen van grensoverschrijdend gedrag van de directeur voetbalzaken. De verrassing was groot toen hij enkele weken later bij Antwerp werd gepresenteerd als nieuwe technisch directeur, terwijl het Instituut Sportrechtspraak (ISR) zijn zaak nog in behandeling heeft. Enkele sponsoren van de Belgische club stapten uit onvrede op. Van Bommel (45) was eerder hoofdtrainer van PSV en VfL Wolfsburg. De oud-international, die met Overmars samenspeelde bij Oranje, zit zonder werk sinds zijn ontslag in oktober vorig jaar bij de Duitse club.

Lees ook: Mark van Bommel tekent voor twee jaar bij Antwerp

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee