Er zit weer volop muziek in Harmonie St. Joseph 1880

Harmonie St. Joseph 1880 laat de komende maanden weer van zich horen. 

Harmonie St. Joseph 1880 laat de komende maanden weer van zich horen. © Harmonie St. Joseph 1880

Weert -

Na een lange periode zonder repetities en concerten zit er weer muziek in Harmonie St. Joseph 1880. De komende maanden staan er diverse activiteiten op het programma.

Redactie

In de periode tot de zomervakantie is de harmonie vrijwel wekelijks wel ergens te beluisteren. Dan weer op straat, dan in het Munttheater of in het eigen Muziekhuis. Dit alles met een divers muzikaal programma en in uiteenlopende muziekstijlen uitgevoerd door alle geledingen van de vereniging.

Opening kasteelpark

In het pinksterweekend vindt in Weert de officiële ingebruikname plaats van Kasteelpark de Neijenborgh. Hier zal het harmonieorkest, tijdens de officiële opening op 5 juni, acte de présence geven. St. Joseph 1880 verzorgt die dag onder andere een muzikaal eerbetoon aan de Graaf van Horne in de vorm van de Van Horne. Deze compositie is in 2018 in opdracht van de Weerter harmonie geschreven door Rob Goorhuis. De opening vindt plaats in het Franciscushuis aan de Biest.

Reünieconcert Munttheater

Tijdens het reünieconcert op zaterdag 25 juni zullen oude tijden herleven. Dan wordt het harmonieorkest nog één keer gedirigeerd door de succesvolle oud-dirigenten Sef Pijpers jr., Hans Pastoor, Roger Niese, Alex Schillings en Bart Deckers. Tijdens dit optreden zullen ook veel oud-muzikanten van de muziekvereniging weer plaatsnemen in het orkest onder leiding van de huidige dirigent Bart Deckers. Kaarten à 12,50 euro zijn te koop aan de kassa van het Munttheater of via www.munttheater.nl.

Overige activiteiten

Overige activiteiten die op het programma staan, zijn het concert van het jeugd- en opleidingsorkest onder leiding van Ineke Roost in het Pius X-college in Bladel op zondag 12 juni, de muzikale opening van de 12-uurs wandelestafette Lopen voor Hoop om 11.00 uur in park aan de Bron in Weert op zaterdag 2 juli en het concert Kids in Concert op zondag 17 juli om 11.30 uur in Muziekhuis aan de Schuttebeemd 132. Tijdens dit concert zullen alle jeugdleden zich laten horen. Van de jeugdslagwerkgroep, de blokfluitgroep en het jeugdensemble tot het jeugd- en opleidingsorkest. Daarnaast zal ook het grote harmonieorkest te horen zijn, waarbij jeugdleden de solo’s verzorgen.

Belangstellenden zijn bij alle activiteiten van harte welkom. Begint het te kriebelen om zelf muziek te gaan maken bij Harmonie St. Joseph 1880?

Kijk op de website www.weertharmonie.nl voor meer informatie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee