Identiteit dode vrouw in kanaal Nederweert na acht maanden bekend

De politie heeft een compositietekening gemaakt van hoe de vrouw er bij leven waarschijnlijk heeft uitgezien.  © Politie

Nederweert -

De politie heeft na bijna acht maanden de identiteit kunnen achterhalen van een 57-jarige Duitse vrouw, van wie het stoffelijk overschot op 28 september vorig jaar werd aangetroffen in het kanaal Wessem-Nederweert. De vrouw is vermoedelijk is vermoord.

Redactie

Het onderzoeksteam hoopt nu te kunnen achterhalen waarom en hoe de vrouw overleed.

Het lichaam van de dode vrouw werd dinsdagochtend 28 september in het kanaal bij Nederweert aangetroffen. Om haar identiteit te achterhalen, heeft de politie diverse onderzoeksmethoden ingezet. Zo hebben forensisch specialisten op basis van hun specialistische kennis en de foto’s van de vrouw een impressie gemaakt hoe ze er bij leven mogelijk uit zou hebben gezien.

Lees ook: Vlak bij dode vrouw lag ook een dode hond in Nederweert, politie toont compositietekening

Zonder kleren

De vrouw had geen kleren aan toen ze in het kanaal tussen de Kelperbrug en Spoorbrug werd aangetroffen. Vlak bij de dode vrouw werd ook een dode hond op de oever gevonden.

De politie vermoedt dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen, maar kon haar tot nu toe niet identificeren. Ook van de mogelijke daders of betrokkenen ontbreekt elk spoor. In het tv-programma Opsporing Verzocht liet de politie eind januari een compositietekening zien van hoe de vrouw er bij leven waarschijnlijk heeft uitgezien. Naar aanleiding van de uitzending kwamen toen veertig tips binnen. Ook in het Belgische misdaadprogramma Faroek en het Duitse Aktenzeichen XY werd aandacht aan deze zaak besteed.

Lees ook: Politie dregt naar sporen van dode vrouw in kanaal Nederweert

De hulpdiensten op de plek waar het lichaam van de dode vrouw werd gevonden. © Opsporing Verzocht

Onderzoek

De identificatie van de overleden vrouw geeft mogelijk nieuwe aanwijzingen naar haar dood. Het parket van Wuppertal in Duitsland en de Nederlandse autoriteiten trekken samen op in het onderzoek.

De Limburgse recherche kon de identiteit van de vrouw lange tijd niet achterhalen. Op 12 april dit jaar heeft haar neef de vrouw bij de Duitse politie opgegeven als vermist. „Daarna kwamen beide zaken al snel samen”, vertelt de Nederlandse politie. De Duitse woonde in Solingen, een plaats ten oosten van Düsseldorf.

De nabestaanden zijn inmiddels in kennis gesteld van haar overlijden.