DSM verlengt partnerschap met wereldvoedselprogramma en schaalt op

Een medewerkster van het WFP bezoekt ondervoede families in Bangladesh. 

Een medewerkster van het WFP bezoekt ondervoede families in Bangladesh. © De Limburger

Heerlen
Redactie

DSM verlengt de samenwerking met het wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties met drie jaar en schaalt de verrijking van rijst op met essentiële vitamines, mineralen en micronutriënten. Doel is het om de meest kwetsbare mensen te helpen en de beschikbaarheid en toegankelijkheid van voedzaam voedsel te verbeteren.

DSM is al sinds 2007 partner van ’s werelds grootste humanitaire organisatie WFP. Jaarlijks worden zo’n 35 miljoen mensen in nood bereikt. DSM biedt WFP hulp middels zijn technische en wetenschappelijke expertise op het gebied van voeding en met financiële middelen.

In Bangladesh bijvoorbeeld heeft het partnerschap meer dan zeventig kleine en middelgrote ondernemingen ondersteund bij opschalen van de verrijkte rijstproductie. Dit initiatief draagt direct bij aan de hulp van meer dan zeven miljoen mensen, die te kampen hebben met ondervoeding.

Wereldwijd hebben circa twee miljard mensen een tekort aan een of meer micronutriënten. Deze ‘verborgen honger’ kan rampzalige gevolgen hebben. IJzer-, vitamine A- en zinktekorten behoren bijvoorbeeld tot de top tien van doodsoorzaken door ziekte in ontwikkelingslanden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee