Mazraoui tekent voor vier jaar bij Bayern München

Print
Mazraoui tekent voor vier jaar bij Bayern München

Mazraoui in actie tegen Heerenveen.  Afbeelding: ANP

Noussair Mazraoui heeft een contract voor vier jaar ondertekend bij Bayern München. De Duitse kampioen rondde dinsdag de komst van de Marokkaanse vleugelverdediger af. Mazraoui (24) komt transfervrij over van Ajax.

„Al sinds het eerste gesprek met FC Bayern heb ik een goed gevoel bij deze club”, zegt Mazraoui op de website van de Duitse recordkampioen. „Ik ben blij dat ik naar een van de grootste clubs in Europa ga. Bayern is voor de tiende keer op rij kampioen van Duitsland geworden en behoort ook volgend seizoen tot de kanshebbers om de Champions League te winnen. Ik heb voor deze club gekozen omdat ik hier de grootste prijzen kan winnen.”

Mazraoui, die zijn aflopende contract bij Ajax niet wilde verlengen, stond naar verluidt ook in de belangstelling van onder meer FC Barcelona. De geboren Zuid-Hollander werd opgeleid bij Ajax en veroverde drie landstitels in Amsterdamse dienst. Enkele weken geleden, na het behalen van het kampioenschap, zei Mazraoui al dat hij overstapt naar München.

Directeur Oliver Kahn van Bayern München noemt Mazraoui „de volgende bouwsteen om ons team gericht verder te versterken”. De Duitse kampioen verlengde maandag al het contract van doelman Manuel Neuer tot de zomer van 2024.

Mazraoui verkoos enkele jaren geleden de nationale ploeg van Marokko boven het Nederlands elftal. Vanwege een conflict met bondscoach Vahid Halilhodzic ontbreekt hij echter al geruime tijd in de Marokkaanse selectie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee