‘Maak van héél Limburg één grote speelplek tijdens de Buitenspeeldag!’

 © ING Image

Sittard
Redactie

Na twee coronajaren komt er binnenkort weer een Buitenspeeldag van Nickelodeon en Jantje Beton. Kinderen en volwassenen worden uitgenodigd om in de buurt een speelactiviteit te organiseren, zodat zoveel mogelijk kinderen op woensdag 8 juni gaan buitenspelen.

Op de Buitenspeeldag is veel mogelijk. Iedereen die kinderen een leuke dag vol plezier wilt bezorgen kan meedoen. Activiteiten aanmelden doe je via www.buitenspeeldag.nl (deelnemers ontvangen een gratis ‘Hier spelen wij’-spandoek.) Alle aangemelde activiteiten komen op de landkaart op de website te staan, zodat kinderen kunnen zien waar wat te doen is.

Helpende hand

Nickelodeon en Jantje Beton zetten zich samen in om meer kinderen meer te laten buitenspelen en organiseren daarom jaarlijks de Nationale Buitenspeeldag. Samen roepen ze speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt op om een Buitenspeeldag-activiteit te organiseren.

Nickelodeon en Jantje Beton bieden ieder op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Daarnaast gaan Paramount zenders Nickelodeon en Nick jr. ieder jaar tijdens de Buitenspeeldag op zwart om buitenspelen te stimuleren.

‘Maak van héél Limburg één grote speelplek tijdens de Buitenspeeldag!’, roepen beide kartrekkers op.