Tentoonstelling Glass Room Experience over data en privacy in Venrayse bibliotheek

 

 © ING Image

Venray -

De reizende expositie Glass Room Experience over data en privacy strijkt volgende maand neer in de Venrayse bibliotheek. De kijker krijgt een beeld van wat er met persoonlijke gegevens gebeurt op het internet en wie deze verzamelt.

Marcel van Lier

Onze websites, apps, social media en ‘slimme ’apparaten werken op datgene waarmee technologiebedrijven miljarden euro’s verdienen: data. De tentoonstelling laat zien welke bedrijven en mechanismes deze technologie en het Internet of Things (IoT) mogelijk maken. Om te ontdekken hoe slim ze zijn in de wereld van slimme toepassingen, kunnen bezoekers het spel Nep of Echt spelen. Ze mogen een Data Detox Kit mee naar huis nemen. Dat is een achtdaagse kuur die mensen weer eigenaar maakt van hun persoonlijke digitale privacy door hen bewuster om te leren gaan met de smartphone of social media.

De Glass Room Experience is de hele maand juni in Venray. Extra activiteiten zijn een webinar over social media en bijeenkomst over babbeltrucs en internetfraude. Meer info op www.biblionu.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee