Minder dan 7500 positieve coronatests afgelopen week

 

 © ANP / ANP

Het aantal positieve coronatests is de afgelopen week opnieuw gedaald.

Redactie

In de afgelopen week zijn 7456 positieve tests bevestigd en geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zeven dagen eerder kwam het weektotaal uit op 8372 positieve tests. De week daarvoor waren het er ruim 10.000.

In totaal gingen 11.729 mensen vorige week naar de teststraat, ruim 1400 minder dan de week daarvoor. Eind maart lieten nog meer dan 300.000 mensen zich testen. Vorige maand verviel het officiële advies om een positieve zelftest te laten bevestigen bij de GGD. Daarna nam het aantal afgenomen tests in rap tempo af.

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, bedraagt momenteel 0,88, een fractie lager vergeleken met een week eerder. Dat betekent dat een groep van honderd mensen met corona gemiddeld 88 anderen besmet. Zij dragen het virus over aan 77 mensen, die vervolgens 68 anderen aansteken. Vorige week dinsdag stond het reproductiegetal op 0,89.

Ook het aantal gemelde sterfgevallen is afgelopen week gedaald. In de afgelopen week kreeg het RIVM bericht dat 12 mensen aan de gevolgen van corona zijn overleden. Een week eerder waren dit er 16. Afgelopen week werden 158 mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen, 18 procent minder vergeleken met de voorgaande week.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee