Gregorian Grace sluit tour door Nederland af in Venlose Sint Martinusbasiliek

Gregorian Grace. 

Gregorian Grace. © Lukas Pietrzak

Venlo -

Gregorian Grace sluit de concerttour door Nederland af in Venlo. Het optreden op zondag 19 juni in de Sint Martinusbasiliek is het enige in Limburg.

Marcel van Lier

Gekleed in eenvoudige monnikengewaden zingt dit negenkoppige ensemble eenstemmige gregoriaanse kerkgezangen die uit de oudheid zijn overgeleverd, in de Latijnse taal. Gevolgd door gregoriaans geïnterpreteerde wereldhits van nu, zoals Hallelujah van Leonard Cohen, Knockin on Heaven’s Door van Bob Dylan, Sound of Silence van Simon & Garfunkel en Tears in Heaven van Eric Clapton. Het concert wordt afgesloten met enkele instrumentale composities. Het koor bestaat uit gerenommeerde zangers en artiesten met jarenlange concertervaring.

Het Nederlandse deel van de Europese tour ‘Arte Chorale’ begon op 21 mei in de Nieuwe Kerk in Delft. Het gregoriaanse koor trad onder meer op in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Eindhoven. Het laatste concert is op 19 juni in de Venlose St. Martinusbasiliek en begint om 19.00 uur.

Kaarten vanaf 25 euro zijn te bestellen via de officiële website en op www.ticketmaster.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee