Nog weinig duidelijkheid bij politie over Xavier Durlinger, mogelijk wel zijn fiets gevonden

 © Politie Limburg

Sittard -

De politie tast nog volledig in het duister over wat er na woensdag 11 mei precies gebeurd is met Xavier Durlinger (19). Dat blijkt uit de informatie die de politie heeft gedeeld in de uitzending van Opsporing Verzocht woensdagavond.

Paul Dolhain

De politie toonde in het televisieprogramma de laatste bewegende beelden van Xavier, waarop te zien is dat hij die bewuste avond rond 22.30 uur door het centrum van Sittard fietst. Hij zou op weg zijn naar een afspraak, maar de politie weet dit nog niet zeker, vertelde politiewoordvoerder Cindy Brouns. Wel kon ze meedelen dat de fiets waarop Xavier reed, een matzwarte fiets van het merk Cortina, mogelijk is gevonden in Sittard. Op dit moment wordt daar onderzoek naar gedaan.

Zijn zwarte pet met goudgele letters, een heuptasje en zijn telefoons zijn nog spoorloos. De politie deed daarom wederom een oproep aan mensen om beelden en tips met ze te delen. Wel heeft iemand afgelopen vrijdag contact opgenomen via Misdaad Anoniem. Daarin deed een persoon specifieke mededelingen over mogelijke problemen die Xavier zou hebben. De politie hoopt dat deze ‘cruciale’ persoon zich opnieuw meldt, omdat zijn informatie van wezenlijk belang kan zijn.

Lees ook: Xavier Durlinger (19) gevonden na bewuste zoekactie politie

Verder is het onderzoeksteam op dit moment druk bezig met het in kaart brengen van wat er zich precies heeft afgespeeld op de bewuste woensdagavond 11 mei. Xavier werd voor het laatst gezien rond 22.30 uur bij Ligne in Sittard, vervolgens ontbreekt ieder spoor. Zijn lichaam werd ruim een week later, op donderdagmiddag 19 mei rond 13.30 uur gevonden in een bosperceel op de Kollenberg, na een specifieke zoekactie. Een dag later maakte de politie bekend dat hij om het leven is gekomen door een misdrijf.

In Sittard heerst grote verslagenheid rond de dood van Xavier en er wordt flink gespeculeerd over wat er gebeurd zou kunnen zijn. De politie wil, in het belang van het onderzoek, geen verdere mededelingen doen over de zaak.

Woensdagavond wordt om 19.00 uur een stille tocht voor Xavier Durlinger gehouden in Sittard, georganiseerd door zijn vrienden. Zij willen zo afscheid nemen van hem. De familie heeft besloten hem in besloten kring te begraven.

Lees ook: Schoenenconcern Durlinger gelast jubileumfeest af na overlijden familielid Xavier (19): ‘Als een bom ingeslagen’