Inspiratietour langs Noord-Limburgse basisscholen voor gezonde toekomst

Kinderen van basisschool De Klimop in Nieuw-Bergen tijdens de inspirtatietour. 

Kinderen van basisschool De Klimop in Nieuw-Bergen tijdens de inspirtatietour. © Gemeente Bergen

‘Samen een gezonde toekomst tegemoet’. Dat is het motto van de zogeheten Inspiratietour die dit jaar langs veertien basisscholen in Noord-Limburg gaat. Basisschool De Klimop was op woensdag 18 mei als eerste aan de beurt.

De leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 gingen aan de slag met zes onderdelen die allen in het teken stonden van een gezonde leefstijl. Onder leiding van Kokkerelli beleefden ze drie onderdelen die alles te maken hadden met voeding. Stichting KERNgezond nam het actieve gedeelte van de ochtend voor haar rekening.

Lees ook: Column: Op het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen ontbreken de namen van alle Gezondste Regio-gemeenten

De Inspiratietour is een initiatief van drie organisaties die gezondheid hoog in het vaandel hebben staan, te weten: ‘Wat kies jij?’-Gezondste Regio Noord-Limburg, Kokkerelli en KERNgezond. Stichting ‘Wat kies jij?’ wil alle 280.000 inwoners van Noord-Limburg inspireren, informeren en activeren tot het maken van gezonde keuzes om zo de gezondste regio van Europa te worden. Mede dankzij de ondersteuning van het Rijk, Provincie Limburg, Regio N-L en de Coöperatieve Rabobank kunnen deze stappen richting de Gezondste Regio gezet worden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee