Bij de nieuwe Peuter4daagse in Roermond gaat het niet om de kilometers, maar om het plezier

De Peuter4daagse in Voerendaal vorig jaar. 

De Peuter4daagse in Voerendaal vorig jaar. © Luc Lodder

Roermond -

Vier dagen lang gaan meer dan zevenhonderd peuters in Roermond een kwartier lang rondjes lopen om de kinderopvang. Dat doen ze vanwege de eerste editie van de Peuter4daagse.

Rob Dieleman

Medewerkers van de kinderopvang lopen tijdens de vier dagen minimaal een kwartier lang rondjes rondom het gebouw. De kinderen, in de leeftijd van 2 tot 4 jaar, moeten zo ontdekken dat bewegen leuk is. Dat is dan ook het belangrijkste doel van het initiatief, aldus de gemeente Roermond. Ook leren de kinderen over het belang van gezonde voeding.

Lees ook: Erben Wennemars trapt Peuter4daagse Zuid-Limburg af

Heerlen

De nieuwe vierdaagse werd ‘afgekeken’ in Heerlen en Voerendaal. Daar werd eerder al door de peuteropvang hetzelfde gedaan. De landelijke organisatie JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) en de Koninklijke Wandelbond Nederland ondersteunen het idee dat in de Week voor de Gezonde Jeugd valt.

Het wandelen vindt plaats van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni. Onder meer Kinderopvang Roermond, Bly!, Leef Kind, Keet in de Kerk, ’t Treintje & De Bengelkes en de jongste kleuters van basisschool ‘t Mozaïek doen mee. In totaal gaat het om 741 peuters en 50 kleuters. De laatste dag worden de kinderen feestelijk onthaald en krijgen ze een wandeldiploma en medaille.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee