Lage Loswal in Venlo krijgt kleur door kolossale muurschildering

De nu nog grijze muur aan de Lage Loswal. 

De nu nog grijze muur aan de Lage Loswal. © Limburg Straalt

Venlo -

De Rotterdamse kunstenaar Joren Joshua gaat in juli een 90 meter lange muurschildering maken aan de Lage Loswal in Venlo.

Marcel van Lier

De Maas staat centraal in het gekozen ontwerp voor dit eerste kunstwerk in het project ‘Limburg Murals’, een initiatief van Limburg Straalt. Als locatie is de waterkering aan de Lage Loswal gekozen. De mural moet kleur geven aan de lange en volgens de stichting onaantrekkelijke, grijze strook beton die ‘detoneert in het heringerichte gebied’.

Voor deze opdracht werden drie kunstenaars geselecteerd, die een schetsontwerp hebben gemaakt. Leerlingen van het Valuascollege, klankbordgroep herinrichting Maaskade, Venlo Partners en de gemeente mochten een keus maken. Het ontwerp van Joren Joshua kreeg de meeste stemmen. Het ontwerp – dat nog even geheim blijft – is dynamisch opgezet, waardoor het in beweging lijkt en het water als het ware langs stroomt.

Meer informatie over het project op de website van Limburg Murals.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee