Albanië stuurt tientallen rellende Roma-fans terug naar Italië

Print
Albanië stuurt tientallen rellende Roma-fans terug naar Italië

Ter illustratie.  Afbeelding: ANP / ANP

De autoriteiten in Albanië hebben tachtig supporters van AS Roma het land uitgezet. Dat gebeurde na gewelddadige confrontaties met de politie en fans van Feyenoord in Tirana, waar woensdagavond de finale van de Europese Conference League wordt gespeeld.

De rellen braken dinsdagavond uit toen agenten wilden voorkomen dat een groep Nederlandse supporters slaags raakte met Italiaanse fans. Zij werden bekogeld met onder meer stenen en flessen. De Albanese autoriteiten meldden later de arrestatie van zestig fans, onder wie twaalf Nederlanders. Negentien agenten raakten gewond, een van hen was neergestoken.

De rust was woensdagochtend volgens de politie weergekeerd in de Albanese hoofdstad, maar de politie heeft er bij cafés en bars wel op aangedrongen geen alcohol in glazen flessen te serveren om te voorkomen dat ermee gegooid wordt bij nieuwe botsingen met de politie. Er zijn 2000 agenten op de been om de orde te handhaven in de stad.

Lees ook: Feyenoord-spits Cyriel Dessers leerde voetballen tussen de koeien op ‘De Verschrikking’, net over de Limburgse grens

Feyenoord wordt in de wedstrijd tegen AS Roma gesteund door naar schatting 8000 fans die de afgelopen dagen op allerlei verschillende manieren naar Tirana zijn gereisd. Ongeveer 4000 aanhangers hebben een plekje in het stadion. De rest zal de wedstrijd volgen in een zogeheten fanzone op de promenade Murat Toptani in Tirana, die speciaal voor Feyenoordaanhangers is ingericht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee