Ajax en Bayern München zijn het eens over transfer Gravenberch

Print
Ajax en Bayern München zijn het eens over transfer Gravenberch

Ryan Gravenberch.  Afbeelding: ANP

Ryan Gravenberch (20) heeft zijn droomtransfer te pakken. Ajax en Bayern München werden het eens over de transfersom van de middenvelder, voor wie de Duitsers een vaste transfersom van 19 miljoen euro en maximaal 5,5 miljoen euro aan (eenvoudig te realiseren) bonussen betalen.

Daarnaast heeft Ajax een doorverkooppercentage van 7,5 procent bedongen.De onderhandelingen tussen de clubs duurden lang, omdat vraag en aanbod ver uit elkaar lagen. Nadat FC Bayern het bod iets verhoogde en Gravenberchs zaakwaarnemer – het bureau van wijlen Mino Raiola – besloot af te zien van een nog groter deel van de commissie, kwam de deal in een stroomversnelling.

Tien miljoen per jaar

Bij de Duitse Rekordmeister ligt voor Gravenberch een contract voor vijf seizoenen klaar. De Amsterdammer, die nog medisch moet worden gekeurd, gaat bijna tien miljoen euro bruto per jaar verdienen.

Eerder tekende ook Noussair Mazraoui een contract voor vier jaar bij Bayern. De vleugelverdediger kwam transfervrij over Ajax.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee