Trainer Vincent Kompany vertrekt bij Anderlecht

Print
Trainer Vincent Kompany vertrekt bij Anderlecht

Vincent Kompany.  Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Vincent Kompany is komend seizoen geen trainer meer van Anderlecht. Dat is de uitkomst van een gesprek dat de oud-international met de leiding van de club uit Brussel had.

„De club en de coach hebben samen het afgelopen seizoen geanalyseerd en de toekomstplannen besproken. Daarbij is gezamenlijk beslist om de wegen te laten scheiden. Dit gebeurt met veel wederzijds respect en dankbaarheid voor wat er samen bereikt werd”, meldt Anderlecht, dat dit seizoen als derde eindigde achter kampioen Club Brugge en Union.

Kompany keerde in de zomer van 2019 terug bij Anderlecht. Een jaar later begon hij bij de club als hoofdcoach. „Vandaag overheerst maar één gevoel: ik ben fier dat ik dit nieuwe hoofdstuk ben kunnen starten bij de club van mijn hart. Ik ben nu speler en coach van RSC Anderlecht geweest, maar ik blijf vooral een trouwe supporter van paars-wit”, zegt Kompany.

Lees ook: Willem Weijs gaat bij Anderlecht aan de slag als assistent van trainer Vincent Kompany

Willem Weijs

Bij de Brusselse club is Willem Weijs uit Broekhuizenvorst assistent van Kompany. Of diens vertrek gevolgen voor Weijs heeft, is nog niet duidelijk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee