Grote brand in Geleen voorbij, sloop meteen begonnen

 

 © Keistadnieuws

Geleen -

De brand in een bedrijfspand aan de Asterstraat in Geleen was rond 20:15 uur woensdagavond voorbij. Er werd direct begonnen met slopen.

Redactie

Dat is nodig om de brandweer beter zicht te geven op eventuele nasmeulende resten van het gebouw of de inventaris.

Het NL-alert dat kort na het ontstaan van de brand werd afgegeven, is inmiddels ingetrokken. Evengoed kunnen buurtbewoners tijdens het sloopwerk nog last van rookresten hebben, zegt de Veiligheidsregio. In dat geval geldt nog wel het advies om ramen en deuren dicht te houden.

Rookwolk

De brand brak rond 16:30 uur uit in het bedrijfspand, en al snel hing er een grote zwarte rookwolk boven de Geleense wijk Lindenheuvel, die van grote afstand te zien was.

Lees ook en bekijk video: Grote brand in bedrijfspand Geleen, rookwolken van verre te zien

Vezelmatten

Het vuur woedde in een productiebedrijf van vezelmatten voor de plantenkweek. In dat gebouw stonden tijdelijk ook ziekenhuisbedden en witgoed opgeslagen. Vrijwel alles ging verloren. De schade loopt volgens een gedupeerde ondernemer in de vele miljoenen.

Ook omringende gebouwen, waaronder een basisschool, liepen door de hitte schade op. Daarbij ging het onder meer om omgevallen schuttingen en gesprongen ruiten.

De oorzaak van de brand wordt verder onderzocht. Niemand raakte gewond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee