Handbalvriendinnen uit Nederweert starten crowdfunding voor zieke vriendin

 © doneerplatform WhyDonate

Nederweert
Silke van Deelen

Het hechte team Dames 1 van Merefeldia steunt middels het oprichten van een crowdfundingsactie hun vriendin Els, die net bevallen is van haar tweede kindje en in het tweede trimester van haar zwangerschap gediagnosticeerd werd met borstkanker.

Els (38) is getrouwd met Martin (52) en beiden zijn geboren en getogen in Nederweert. Els is basisschoolleerkracht en Martin runt zijn eigen onderneming. Samen hebben ze een dochter Sien (2,5) en sinds 6 mei ook zoontje Loet. „De Nederweertenaren zetten zich graag en intensief in voor het Nederweerter verenigingsleven en staan altijd klaar voor een ander. Ze staan positief en gelukkig in het leven. En dan bepaalt het leven anders”, zo schrijven de handbalvriendinnen op doneerplatform WhyDonate.

Lees meer: Voor alles en iedereen een inzamelingsactie

De behandeling werd noodzakelijkerwijs meteen gestart en bestond uit een chemokuur die Els in zestien behandelingen moest ondergaan. De geboorte van hun zoon werd ingelast tussen de chemokuren in, om extra risico’s te voorkomen. Els en Martin kozen daarvoor een bijzondere datum, hun trouwdag. Loet werd op 6 mei 2022 in blakende gezondheid geboren. De borstkanker is echter onverbiddelijk. Spoedig na haar bevalling moet Els weer met een chemokuur starten en een operatie ondergaan. Ze moet daardoor een herstelperiode en haar kraamtijd combineren.

„Zowel de fysieke als emotionele en financiële impact is groot. Daar komt bij dat men in deze uitzonderlijke situatie niet kan rekenen op financiële ondersteuning vanuit de overheid. Wij, de handbalvriendinnen, gunnen Els en Martin dan ook een helpende hand en ontzorging in de periode na de operatie. We roepen middels een crowdfundactie iedereen op een financieel steentje bij te dragen om dat voor elkaar te krijgen. Opdat het jonge gezin van een zo -binnen deze omstandigheden- zorgeloos mogelijke start van hun nieuwe gezinssituatie kan genieten.”

Doneren kan via doneerplatform WhyDonate.