Moeder schutter Texas getuigt: ‘Salvador was absoluut niet gewelddadig’

 

 © ANP/AFP

„Er worden vooral leugens en halve waarheden over ons verteld. Ik weet ook niet wat mijn zoon heeft bezield. Maar gewelddadig is hij nooit geweest”, zegt Adriana Reyes. De moeder van de schutter van Texas leeft mee met de nabestaanden, zegt ze.

Redactie

Een zoon die overal als een monster wordt omschreven die ze binnenkort moet laten begraven. En een moeder die voor haar leven vecht nadat ze door haar kleinzoon in het hoofd werd geschoten. Adriana Reyes weet het ook even niet meer. En ze had het al zo moeilijk. De vrouw vecht tegen een zware drugsverslaving. Dat is de reden waarom de dader thuis vertrok en tijdelijk bij zijn grootouders woonde.

„Ach, er wordt hier veel geroddeld. Maar er is allemaal niets van waar. Ik had een goede band met mijn zoon. Het klopt wel dat hij een beetje speciaal was. Erg teruggetrokken. Hij had ook geen vrienden. Maar zo zullen er wel meer zijn”, huilt Adriana.

Raadsel

Waarom haar zoon het vuur opende op leerlingen van de Robb Elementary School in Uvalde zal ook voor haar een raadsel blijven. „Hij was absoluut geen gewelddadig iemand. Als kind liet hij over zich heenlopen. Daarom werd hij gepest”, zegt ze. „Ik bid nu voor al die gezinnen die een dierbare verloren hebben. Ik bid ook voor al die onschuldige kinderen. Mijn moederhart bloedt.”

Adriana bezocht woensdag samen met haar vader haar moeder Celia Gonzalez in het ziekenhuis. Zij vecht nog altijd voor haar leven nadat haar kleinzoon haar in het hoofd schoot. „De artsen kunnen voorlopig geen voorspellingen doen over haar herstelkansen. Maar mijn zus en ik zullen klaarstaan om voor haar te zorgen, de dag dat ze het ziekenhuis zou kunnen verlaten.”

Lees ook: Schoolschutter Texas kondigde schietpartij aan op Facebook, ook schoot hij oma neer

Afgelopen maandag had ze voor het laatst contact met Salvador. „Hij was jarig. Ik had een kaart voor hem gekocht en een Snoopy-knuffel.” Salvador deed zichzelf twee semiautomatische wapens cadeau. Die kon hij als 18-jarige zonder problemen kopen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee