Sint Cornelius Schin op Geul huldigt jubilarissen, waaronder een heel bijzondere

 

 © Fanfare Sint Cornelius

Schin op Geul -

Fanfare Sint Cornelius uit Schin op Geul huldigt zondag 29 mei in totaal negentien jubilarissen.

Redactie

Het gaat om Marjo Camps, Kitty Heijenrath, David Smeets, Hen Hoefnagels zijn (allen twaalf en een half jaar lid), Ester Honings, Karl Honings, Lei Eurlings (vijfentwintig jaar lid), Erik Smeets (veertig jaar lid), Harrie Winthagen, Jef Keijdener, Wim Bosten, Jacques Maessen, Jo Maessen, Huub Ruypers, Jos Smeets (vijftig jaar lid), Lau van den Hove (zestig jaar lid), Zef Huntjens (zeventig jaar lid) en Zef Smeets, die maar liefst tweeëntachtig jaar lid is van de fanfare.

Lees ook: Podcastmaakster dompelt zich onder in harmonie: ‘Een bingoclub, dat is pas ouderwets’

Hooizolder

Hij (Zef Smeets, red.) werd lid in 1940 en daarover vertelt hij het volgende: „De oorlogsjaren waren bijzondere jaren. De vereniging moest steeds rekening houden met wat wel en wat niet mocht van de bezetters. De laatste twee jaar van de oorlog mochten we geen muziek maken en werden de instrumenten verstopt op hooizolders, zodat ze niet in beslag genomen konden worden. Het eerste optreden van de fanfare na de oorlog was tijdens de bevrijdingsoptocht in het dorp.”

Verder zal Sint Cornelius stilstaan bij het voorzitterschap van Gerrit van Wissen, die de functie van preses zesentwintig jaar lang bekleedde en daarmee de langstzittende voorzitter uit de geschiedenis van de vereniging is. Hij werd onlangs opgevolgd door Wiel Ruypers.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee