Personeelstekort: 155 openstaande vacatures bij Zuyderland Ziekenhuis

Print
Personeelstekort: 155 openstaande vacatures bij Zuyderland Ziekenhuis

Afbeelding: ANP

Geleen -

De krapte op de arbeidsmarkt blijft veel bedrijven en organisaties parten spelen. Zo ook het Zuyderland Ziekenhuis in Sittard-Geleen. Daar zijn op dit moment 155 openstaande vacatures.

De diversiteit daarvan is groot. Zowel qua opleidingsniveau als op het gebied van werkzaamheden. Van thuiszorgmedewerker tot unitmanager en van horecamedewerker tot Chef de Clinique. Kortom van VMBO tot WO. Tevens biedt het ziekenhuis diverse opleidings- en stageplekken aan.

Het personeelstekort in de zorg is een probleem dat onder andere leidt tot wachtlijsten of te weinig handjes aan bed. Dit probleem kan worden opgelost door arbeidsmigranten uit andere werelddelen te halen, maar ook door opleidingen in de zorg beter onder de aandacht te brengen.

Speciaal daarvoor organiseert Gilde Opleidingen op 31 mei open avonden, onder andere in het Zuyderland Ziekenhuis. Daar zijn diverse partijen uit de zorgsector aanwezig om aankomende leerlingen te informeren en te motiveren voor een baan binnen deze branche.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee