Fanfare St. Judocus viert vijftig jaar kienen in St. Joost met kienmaand

Print
Fanfare St. Judocus viert vijftig jaar kienen in St. Joost met kienmaand

Afbeelding: UitTipsLimburg

Sint Joost -

In de maand juni wordt in het kader van het 70-jarig bestaansfeest van Fanfare St. Judocus ook stilgestaan bij het feit dat er (ongeveer) vijftig jaar wordt gekiend in St. Joost.

Zo’n vijftig jaar geleden startte Frans Verstappen, de opa van F1-coureur Max Verstappen, namens de voetbalclub met kienen in het (oude) Patronaat in St. Joost. Diverse verenigingen hebben daarna het kienen voortgezet. De fanfare is de laatste tientallen jaren de enige vereniging die het kienen nog organiseert. Ruim tweeduizend kienavonden later met in totaal ruim 200.000 bezoekers wordt er nog altijd gekiend elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur. De fanfare houdt deze wekelijkse kienavond in het Patronaat naast de kerk, waarbij de zaal niet voor niets al anderhalf uur van tevoren open is.

Vanwege het jubileum is de maand juni uitgeroepen tot kienmaand. Elke dinsdag in juni krijgen de (trouwe) bezoekers én vrijwilligers een attentie. Elke week een verrassing: een wafel, koek, vlaai, gratis consumpties én een draagtas met inhoud op de laatste dinsdag van juni.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee