NPO-bus van radioprogramma ‘5 Dagen’ in Heerlen-Noord

Print
NPO-bus van radioprogramma ‘5 Dagen’ in Heerlen-Noord

Waldy van Geenen en Rens Turk.   Afbeelding: Hans Tak

Heerlen -

De gele bus van het radioprogramma 5 Dagen (NTR/PowNed), met presentator Waldy van Geenen en verslaggever Rens Turk staat in de week van 30 mei in Heerlen-Noord.

Elke werkdag staan met name de wijken Vrieheide en Heerlerheide tussen 20.00 en 20.30 uur centraal op NPO Radio 1.

In Heerlen-Noord leven mensen gemiddeld zes jaar korter en geven declareren inwoners gemiddeld 658 euro meer aan zorgkosten dan de gemiddelde Nederlander.

De oostelijke mijnstreek stond decennialang symbool stond voor vooruitgang, voorspoed en ontwikkeling. De sluiting van de mijnen vanaf midden jaren 60 zorgde voor een keerpunt. Uit een rapport van het CBS blijkt dat veel mensen zich hier in de steek gelaten voelen. In een poging de wijken nieuw elan te geven wordt nu het ‘Rijksprogramma Stedelijke Vernieuwing Heerlen-Noord’ ingezet.

5 Dagen spreekt onder andere met een alleenstaande moeder, met pastoor Johannes Janssen en met een oud-mijnwerker, zijn dochter en kleinzoon. Maar ook met rappers en kunstenaars die proberen kleur te geven aan Heerlen-Noord.

Kijk voor meer informatie op www.nporadio1.nl/programmas/5-dagen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee