Op zoek naar waterdiertjes bij De IJzeren Man in Weert

 © Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man

Weert
Silke van Deelen

IVN Weert e.o. houdt op zondag 12 juni de jaarlijkse Slootjesdag voor kinderen samen met hun (groot)ouders.

Het avontuur vindt plaats langs de waterkant bij het NMC De IJzeren Man in Weert. Gewapend met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten onderzoeken de deelnemers welke dieren er leven in de sloot. Gidsen van IVN Weert staan klaar om daarbij te helpen.

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot.

De waarnemingen kunnen op een kaart ingevuld worden. Daarna kunnen ze thuis doorgegeven worden op de website van www.waterdiertjes.nl. Daarmee helpen deelnemers mee aan kennis over de waterkwaliteit van slootjes.

Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man ligt aan de Geurtsvenweg 4 in Weert. Er wordt gestart in twee groepen: om 13.00 en om 14.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot zondag 12 juni 10.00 uur via e-mail website@ivnweert.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal