Sergio Pérez boort Max Verstappen gunstige kwalificatie door de neus: ‘Dit is typisch Monaco’

 © ANP / ANP

MONACO -

Max Verstappen heeft in de super cruciale kwalificatie van Monaco geen goede zaken gedaan. De Limburger was bezig aan een snel rondje, maar moest deze afbreken omdat zijn teamgenoot Sergio Pérez crashte en een rode vlag veroorzaakte. Verstappen werd daardoor slechts vierde.

Jack Martens

De pole was er voor thuisrijder Charles Leclerc. De Monegask noteerde een rondetijd van 1:12.569 en was daarmee nipt sneller dan teamgenoot Carlos Sainz. Pérez klokte de derde tijd.

Niet happy

Max Verstappen voelde zich aan het begin van de sessie allesbehalve happy met de afstelling van zijn RB18. Verstappen klaagde over de boordradio meermaals dat hij geen grip had. Aanvankelijk was hij in Q1 en Q2 dan ook niet opgewassen tegen de Ferarri’s en teamgenoot Sergio Pérez die wél de gang in zijn bolide had gevonden. Verstappen was zesde in de eerst sessie. In de tweede ging hij slechts door als vierde.

In de allesbepalende laatste kwalificatiesessie was het eveneens Ferrari dat de klok sloeg. De Scuderia heeft al het hele weekend de zaakjes tiptop voor elkaar en ook op moment suprême verzaakte het team uit Maranello niet. Charles Leclerc pakte net als vorig jaar de pole voor zijn teamgenoot Carlos Sainz.

Verstappen was aan het einde van de sessie nog snel onderweg, maar hij moest zijn jacht op Leclerc staken omdat teamgenoot Pérez een rode vlag veroorzaakte. de Mexicaan verloor met nog 40 seconden op de klok zijn achterkant en belandde achterstevoren in de muur. Verstappen stak zijn frustratie niet onder stoelen of banken. „Verdomme! Dit is weer typisch Monaco.”