Steyl Promotion terug met oldtimershow en open dag ketelhuis

Meer dan 150 oldtimers zijn komend weekend te bezichtigen in Steyl. © Marcel van Sas

Steyl -

Voor het eerst sinds drie jaar is het ‘sjoënste plaetske aan de Maas’ in het eerste weekend van juni weer volledig in de greep van Steyl Promotion.

Marcel van Lier

Blikvanger van het zomerfestijn op de Patersplak, zoals de kloosterwei aan de Parkstraat in de volksmond wordt genoemd, is nog steeds de show van classic cars op zondag, met naar verwachting een 150-tal deelnemers uit Nederland en Duitsland. Ook staan er klassieke brommers en vrachtauto’s geparkeerd. De oldtimers beginnen zaterdag om 12.00 uur aan een toertocht, rond 15.30 uur worden ze terug verwacht. Het publiek mag stemmen op de mooiste auto’s. De prijsuitreiking is om 17.00 uur.

Brandweerauto

Op pinksterzondag is het ketelhuis van de vroegere kloosterdrukkerij van 11.00 tot 17.00 uur open voor publiek. Daar staat onder meer de onlangs terug gehaalde brandweerauto uit 1936. In de gerenoveerde kelders worden oude kloosterberoepen getoond. De entree kost 3,50 euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Steyl Promotion wordt georganiseerd door zangvereniging Vriendenkring. Zaterdag is de Patersplak vertrek- en eindpunt van een fietstocht die wordt uitgezet door de Tegelse Hofzangers. Op drie halteplaatsen is live muziek. Aanmelden kan nog via fiets@tegelsehofzangers.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal