Scorende Lieke Martens pakt weer de dubbel met FC Barcelona

Print
Scorende Lieke Martens pakt weer de dubbel met FC Barcelona

Lieke Martens viert een doelpunt.  Afbeelding: ANP/HH

Lieke Martens heeft met FC Barcelona weer de ’dubbel’ gepakt in Spanje. De Catalaanse voetbalsters versloegen Sporting Huelva in Alcorcón met 6-1 in de strijd om de Spaanse beker. Martens, die een basisplaats had, nam in de slotfase de vijfde treffer voor haar rekening.

Barcelona pakte weken geleden al de landstitel. De Catalaanse ploeg won alle dertig wedstrijden in de Spaanse competitie en kwam uit op een doelsaldo van 159-11. Barcelona bereikte net als vorig jaar ook de finale van de Champions League, maar daarin moest de titelverdediger het vorige week in Turijn afleggen tegen Olympique Lyon (1-3). Martens kwam toen na rust als invalster in de ploeg.

In de finale om de Copa de la Reina mocht de Limburgse linksbuiten wel de hele wedstrijd spelen. Na een ruststand van 2-0 deed Sporting Huelva nog wat terug, maar vervolgens liep Barcelona uit naar een overtuigende zege. Vorig jaar pakten Martens en haar ploeggenoten ook al de ’dubbel’.

Martens gaat zich nu met Oranje voorbereiden op het EK van komende zomer in Engeland.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee