Club Wo-Van viert jubileum met ‘Spiel Ohne Grenzen’

‘Spiel Ohne Grenzen’ tijdens het jubileumweekend van Club Wo-Van. 

‘Spiel Ohne Grenzen’ tijdens het jubileumweekend van Club Wo-Van. © Mitchell Giebels

Sittard -

Club Wo-Van vierde dit weekend het honderdjarig bestaan met diverse activiteiten in het Maaslandpark in Sittard.

onze verslaggever

Het oude ziekenhuisterrein was het afgelopen weekend het decor van twee evenementen. De zaterdag stond in het teken van livemuziek en de zondag was gereserveerd voor Spiel Ohne Grenzen. Diverse Sittardse teams uit het verenigingsleven streden op onder meer een aantal grote opblaasbare toestellen om de eerste plaats.

Jubileum

Club Wo-Van bestaat dus 100 jaar. In 1921 zag het Sittardse herengenootschap het levenslicht, nadat een vriendengroep wilde deelnemen aan een Sittardse activiteit: het bloemencorso. De vraag was hoe zij dit konden betalen: ‘Wo-Van doon veer dat?’ Ze gingen met de pet rond, kregen het nodige materiaal gedoneerd en knutselden een voertuig in elkaar dat met de eerste prijs aan de haal ging. Club Wo-Van was vanaf dat moment een feit. De club ontpopte zich tot een maatschappelijk betrokken gezelschap en ondersteunt het verenigingsleven in Sittard in de ruimste zin van het woord. Daarmee wil ze bijdragen aan de instandhouding van de Sittardse cultuur en Limburgse tradities. Dat wordt gewaardeerd. Eerder dit jaar ontving Club Wo-Van nog een Koninklijke Erepenning, toegekend door koning Willem-Alexander, uit handen van burgemeester Hans Verheijen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee