Supportersrellen na nederlaag ADO Den Haag, ME moet ingrijpen

 

Supporters van ADO Den Haag hebben zondagavond het veld bestormd na de verloren wedstrijd tegen Excelsior. Daarbij werden supporters in het uitvak bekogeld met vuurwerk en andere voorwerpen. Spelers en staf van Excelsior vluchtten snel de catacomben in en de Mobiele Eenheid moest op het veld komen om de supporters terug de tribune op te krijgen.

Redactie

Na een krankzinnige wedstrijd moest het duel beslist worden in een penaltyserie. Nadat Excelsior daar als winnaar uitkwam, ging het direct mis. Supporters van de thuisclub renden het veld op, in de richting van de supporters van Excelsior. Op beelden is te zien hoe er vuurwerk, een cornervlag en andere attributen het uitvak in gegooid worden. Nadat de ME het veld op komt, lijken de meeste supporters terug te keren naar hun eigen vak. De Mobiele Eenheid is in het stadion om de spelers en de arbitrage ‘in veiligheid te brengen’, meldt de politie via Twitter.

Lees ook: Limburgse doelman helpt Excelsior naar eredivisie in krankzinnige promotiekraker

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Promotiefeest

Ook de spelers van Excelsior moesten halsoverkop het veld verlaten. Op beelden van ESPN was te zien hoe de spelers kortstondig feest vierden bij de eigens supporters, maar vervolgens snel richting catacomben werden gedirigeerd door beveiligers. Vervolgens werd het promotiefeest verder gevierd in de kleedkamer. Spelers en staf lijken ongedeerd. Het is niet bekend of er supporters gewond zijn geraakt. Ook rondom het stadion was het onrustig na de wedstrijd. De politie meldt dat er ongeregeldheden zijn uitgebroken en dat de ME charges uitvoert.

Lees ook: Promotie Excelsior levert Fortuna Sittard 175.000 euro extra op

Door de nederlaag liep ADO promotie naar de Eredivisie mis. De ploeg was in de wedstrijd op een 3-0 voorsprong gekomen, maar gaf die voorsprong weg tot 3-3. In de verlenging werd het 4-4 waardoor er strafschoppen nodig waren om de wedstrijd te beslissen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee