Charles Leclerc woedend na fiasco in Monaco: ‘Alles in de prullenbak gegooid’

Print
Charles Leclerc woedend na fiasco in Monaco: ‘Alles in de prullenbak gegooid’

Charles Leclerc startte in Monaco vanaf pole, maar eindigde in zijn woonplaats slechts als vierde.  Afbeelding: ANP/HH

Charles Leclerc was woedend na de voor hem desastreus verlopen Grand Prix van Monaco, de race waarop een vloek lijkt te rusten voor de Monegask.

,,Dit is heel teleurstellend en doet pijn. We hadden de papieren om te winnen, maar hebben het allemaal in de prullenbak gegooid. Er is nu niets meer aan te doen, maar we moeten dit analyseren en ervan zien te leren.”

Leclerc pakte zaterdag pole position, maar eindigde tijdens de race slechts als vierde. Ferrari werd verrast door Red Bull met een eerste pitstop, waardoor Sergio Pérez de leiding overnam. Vervolgens kreeg Leclerc voor de tweede stop de opdracht om door te blijven rijden, maar op dat moment reed hij al in de pitstraat. ,,Het was duidelijk te laat”, zei hij naderhand.

Lees ook: Verstappen en Pérez delen voor tweede week op rij mokerslag uit, en dan moeten de Red Bull-banen nog komen

Teambaas Mattia Binotto stak de hand in eigen boezem. ,,Het is te makkelijk om te praten over pech of geluk. Natuurlijk waren er situaties die niet in ons voordeel waren, zoals Carlos (Sainz, red.) die na zijn pitstop werd opgehouden door achterblijver Nicholas Latifi. Maar we hebben duidelijk fouten gemaakt.”

Luister ook naar de F1-podcast van De Limburger:

Max Verstappen had de race moeten winnen. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee