Hinder treinverkeer door nationale staking België

Station Luik. 

Station Luik. © Shutterstock

Het treinverkeer tussen Nederland en België ondervindt dinsdag hinder van een nationale stakingsdag in België.

RedactieBron: ANP

NMBS, de Belgische tegenhanger van NS, adviseert de reisplanners te raadplegen voor actuele informatie over al dan niet geannuleerde treinen. Thalys schrapt de trein Parijs - Brussel - Dortmund, maar op de website zijn de snelle treinen tussen Amsterdam en Brussel vooralsnog niet geschrapt.

Ook de Eurostar tussen Londen en Amsterdam en de intercity tussen Brussel en Amsterdam rijden normaal. Nederlandse reizigers merken de gevolgen van de staking vooral bij de korte grensverbindingen, zoals die tussen Maastricht en Luik. Die rijdt vanaf maandagavond niet meer. Tussen Roosendaal en Antwerpen rijden sommige treinen niet en andere maar een deel van het gebruikelijke traject.

Lees ook: Vlaamse controleurs op sneltram mogen in Maastricht niet bekeuren

NS raadt gebruikers aan de reisinformatie goed te bekijken. Ook kort voor vertrek nog eens kijken of er veranderingen zijn is volgens de Nederlandse spoorvervoerder aan te raden.

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, heeft NMBS voor België een alternatieve treindienst uitgewerkt op basis van het personeel dat heeft aangegeven te zullen werken. Van de IC-treinen tussen de grote steden rijdt er één op de drie. In de provincies Luik, Luxemburg en Namen rijdt geen enkele trein vanwege personeelsgebrek bij de verkeersleiding.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee