Sainte Cécile Eijsden op planken Theater aan het Vrijthof met ‘Tango Maestro’

Dirigent Jan Cober. 

Dirigent Jan Cober. © Sainte Cécile Eijsden

Eijsden/Maastricht -

Koninklijke harmonie Sainte Cécile Eijsden, onder leiding van Jan Cober, treedt zaterdag 4 juni voor het voetlicht met een naar eigen zeggen ‘kleurrijk pinksterconcert’.

Redactie

De voorstelling, die de titel Tango Maestro meekreeg, vindt plaats in Theater aan het Vrijthof in Maastricht en begint om 20.00 uur. Kaarten kosten twintig euro.

„Na twee jaar niet kunnen optreden door de pandemie barst de muzikale levenslust van het podium”, schrijft de harmonie in de aankondiging. „Het is honderdeen jaar geleden dat meestercomponist en ‘tangovernieuwer’ Astor Piazzolla werd geboren. Zijn tango opera Maria de Buenos Aires vormt het hoogtepunt van de avond.”

Lees ook: Gluren door het raam bij pastoor Bonhomme en schoolmeester Bongaerts tijdens wandeling langs plekjes uit ‘Dagboek van een herdershond’

Op het programma staan verder The Young Person’s Guide to the Orchestra van Benjamin Britten en Titelles van Llorenc Mendoza i Ruiz. Sainte Cécile wordt voor de gelegenheid verstrekt door solisten Lucie van Ree, Rufus Hegeman en Gitte Vinclair-Nijsten en de Argentijnse bandoneonist Santiago Cimadevilla.

Kaarten reserveren kan hier of door een mailtje te sturen naar tickets@saintececile.nl. De toegangsbewijzen zijn ook te koop bij winkel Lidwine Partouns, Kerkstraat 18 in Eijsden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee