Iedereen, van jong tot oud, ervaart hoe prachtig de schutterswereld is tijdens het OLS (zo 3 juli) en Kinjer-OLS (di 28 juni) in Meijel

Print
Iedereen, van jong tot oud, ervaart hoe prachtig de schutterswereld is tijdens het OLS (zo 3 juli) en Kinjer-OLS (di 28 juni) in Meijel

Sinds jaar en dag vieren Nederlands- en Belgisch Limburg op de eerste zondag van juli het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS); hét grootste cultuurhistorische evenement van Limburg. Een feest van tradities, van het doorgeven van waarden én van verbroedering. Het OLS brengt mensen bij elkaar. Tijdens het OLS komen ruim 150 schutterijen bij elkaar om zich te meten op verschillende wedstrijdonderdelen. Ook het Kinjer-OLS is sinds 2005 een vast onderdeel van het programma. Ieder jaar brengen duizenden bezoekers uit binnen- en buiteland een bezoek aan het OLS.

OLS 2022 Meijel, dè rakt òw
De belangstelling voor het evenement is ieder jaar groot. Vele partners hebben zich reeds verbonden aan OLS 2022 Meijel. Talloze vrijwilligers werken samen om van het OLS in Meijel een groot succes te maken, want ook in 2022 zullen tienduizenden bezoekers de weg naar Meijel weten te vinden om een bezoek te brengen aan het OLS.

Programma OLS 2022 Meijel
Iedereen, van jong tot oud, kan in 2022 komen ervaren hoe prachtig de schutterswereld is tijdens het OLS en Kinjer-OLS in Meijel.

Iedereen, van jong tot oud, ervaart hoe prachtig de schutterswereld is tijdens het OLS (zo 3 juli) en Kinjer-OLS (di 28 juni) in Meijel

Sponsorschieten: Raake géj um
Eventsponsor : Daniëls Traprenovatie
Zaterdag 25 juni 2022
Een schietwedstrijd en gezelligheid in de feesttent voor de vrienden van ‘t OLS. Dit is voor teams zoals sponsoren, buurtverenigingen, vriendengroepen, familie etc. Dit event is voor iedereen gratis toegankelijk. Het start in de middag en gaat door tot middernacht met artiesten als The Thunderstrings en Mike Kanders.
Dagprogramma: https://ols2022.eu/programma/vriendentreffen/ 

Kinjer OLS: Groeët geluk (tip om te bezoeken)
Eventsponsor : Rabobank
Dinsdag 28 juni 2022
Het Kinjer-OLS wordt georganiseerd voor en door kinderen. Tijdens deze dag ervaren kinderen hoe een OLS is. Optrocht, wedstrijden en windbuksschieten spelen hierbij een belangrijke rol. Een unieke belevering voor kinderen: Groeët geluk!

Iedereen is welkom op deze dag die start om 10.00 uur.
Dagprogramma: https://ols2022.eu/kinjer-ols-programma/ 

OLStival: Pieëlspèktaakel
Eventsponsor : Lindeboom
Vrijdag 1 juli 2022
Het OLS-weekend wordt afgetrapt met een gigantische feestavond. Het wordt een heus Pieëlspèktaakel met onder andere:
Snollebollekes
A-Fever XL
Anderkovver
John Tana
DJ Willie & Basje Basman
We gòn UM goe rake.

Dagprogramma: https://ols2022.eu/programma/olstival/
Ticketverkoop: https://ols2022.eu/tickets/

Heilige Mis: ‘n Mis die òw rakt
Zaterdag 2 juli 2022
Op de vooravond van de grote dag is er een Heilige Mis. Uiteraard zijn de Gruu:n hierbij aanwezig en zal het een bijzonder moment worden: ‘n Mis die òw rakt. Mis ’t nie!

Dagprogramma: Besloten en online te volgen via Omroep P&M en L1 TV.

OLS 2022: dè rakt òw (tip om te bezoeken)
Eventsponsor : Mulleners Vastgoed
Zondag 3 juli 2022
De grote dag! Het OLS 2022, dit jaar in Meijel. Deze dag is er een grootse optocht met ruim 150 schutterijen vol folklore, met muziek, in prachtige uniformen en kostuums. De hele dag zijn er wedstrijden binnen diverse disciplines. Met later op de dag als hoogtepunt de schietwedstrijd om d‘n Um. Een mooi feest voor iedereen OLS 2022: dè rakt òw!

Dagprogramma : https://ols2022.eu/programma/ols/

Kavelen: Um d’n Um
Eventsponsor : Bohaco
Zaterdag 9 juli 2022
Het laatste evenement van het OLS 2022 is het zenuwslopende kavelen. Alles draait om het winnen van d‘n Um. Tijdens dit onderdeel wordt bepaald wie de Gruu:n van Meijel gaat opvolgen.

Volg de Facebook- en Instagrampagina ‘OLS 2022 Meijel voor actuele informatie over alle programmaonderdelen. De informatie is tevens terug te vinden op de website: www.ols2022.eu.