Uitzender OTTO Work Force opnieuw op overnamepad

 

 © ANP

Venray/Boxmeer -

Uitzender OTTO Work Force, met hoofdkantoor in Venray, heeft twee branchegenoten overgenomen. Het gaat om de uitzendbureaus ForeignFlex en Werkpool Flex, beide gevestigd in Boxmeer en gespecialiseerd in de werving van arbeidsmigranten.

onze verslaggever

Eerder dit jaar nam OTTO Work Force al de uitzenders Back To Care uit Dordrecht en het Tilburgse Axell Employment over. ForeignFlex en Werkpool Flex leveren met name personeel voor de logistieke sector. De overnames passen volgens topman Frank van Gool van OTTO Holding binnen de strategie om „bedrijven te laten aansluiten die een bijdrage kunnen leveren aan onze verdere expansie”.

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ruim 25.000 mensen aan het werk, met name in Nederland, Duitsland en Polen. Met de nieuwe overnames verwacht OTTO Work Force zijn positie in Oost-Europa te versterken. ForeignFlex en Werkpool Flex beschikken daar over eigen wervingskanalen, laat het Venrayse bedrijf weten. De nieuwe aanwinsten worden eind dit jaar volledig in OTTO Work Force geïntegreerd en gaan ook onder die naam opereren.

Lees ook: Venrayse uitzendbaas Frank van Gool: ‘Eerste Filipijnse verpleegkundigen arriveren waarschijnlijk eind juni’

OTTO Work Force – met in 2021 een jaaromzet van 660 miljoen euro en sinds 2018 onderdeel van de beursgenoteerde Japanse uitzendorganisatie Outsourcing Inc. – richt zich steeds meer op het werven van buitenlandse zorgmedewerkers. Zo wil het bedrijf vanaf eind juli verpleegkundigen uit de Filipijnen naar Nederland halen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee