Akkoord over cao: acties bij slagers van de baan

 

 © Getty Images

Utrecht
ANP

Stakingen in de slagersbranche zijn van de baan en daarmee gaat de bevoorrading van supermarkten gewoon door.

Vakbond FNV laat weten dat er een akkoord is met de slagersbedrijven. Vooral het personeel van industriële slagerijen was bereid het werk neer te leggen om een betere collectieve arbeidsovereenkomst af te dwingen.

In de sector werken zo’n 13.000 mensen, van wie 5000 in grote bedrijven en de rest in kleine slagerswinkels. FNV had gedreigd actie te gaan voeren nadat vorige week een ultimatum was verlopen. Vakbond CNV was wel akkoord met het voorstel van de werkgevers en legde dit voor aan de leden. FNV vond het mede vanwege de hoge inflatie onvoldoende. De vakbond zegt nu een flinke verbetering te hebben afgedwongen.

Lees ook: Volgens BBQ-expert kan het allemaal een stuk spannender: ‘Gouden tip: til niet continu de deksel op’

Bovenop het eerdere voorstel van de werkgevers „komt er nu eerst eenmalig 375 euro en vanaf volgend jaar juni nog eens 1,25 procent productietoeslag”, zegt FNV-bestuurder John Klijn in een toelichting. „Al met al gaan mensen er in het tweede cao-jaar dan in totaal met 4,75 procent op vooruit.” Eerder was een loonsverhoging van 3,5 procent dit jaar en ook 3,5 procent volgend jaar voorgesteld. De leden van FNV kunnen tot 15 juni stemmen over het voorstel.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee