Aandacht Duits ‘Opsporing Verzocht’ voor dode vrouw Nederweert

 © Nederweert24

Nederweert
Redactie

Het Duitse opsporingsprogramma Aktenzeichen XY ... ungelöst besteedt woensdagavond aandacht aan een 57-jarige vrouw die vorig najaar dood werd gevonden in een kanaal bij Nederweert.

Dat maakte de Duitse politie dinsdag bekend. Volgens de politie is de vrouw vermoord.

De vrouw uit Solingen werd op 28 september al gevonden, maar pas acht maanden later wist de politie haar identiteit te achterhalen. Dat gebeurde nadat een neef van de vrouw haar op 12 april bij de Duitse politie als vermist opgaf. Daarna was het een kwestie van tijd voordat beide zaken - de vermissing en de lijkvinding - bij elkaar kwamen, aldus de Nederlandse politie. De Duitse politie heeft een rechercheteam op de zaak gezet. Deze „Mordkommission” werkt nauw samen met de Nederlandse politie.

Lees ook: Melding van vermissing nicht leidt na maanden tot identificatie dode vrouw Nederweert

Aktenzeichen XY ... ungelöst is de Duitse variant van het Nederlandse televisieprogramma Opsporing Verzocht. De uitzending begint woensdagavond om 20.15 uur op de ZDF. De Duitse politie hoopt dat kijkers met tips komen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal