Twee Roda JC’ers en een MVV’er in het elftal van het jaar van de eerste divisie

Print
Twee Roda JC’ers en een MVV’er in het elftal van het jaar van de eerste divisie

Patrick Pflücke.  Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Sittard -

Er zijn drie spelers van de Limburgse clubs opgenomen in het elftal van het jaar van de eerste divisie: Patrick Pflücke en Stefano Marzo van Roda JC en MVV-doelman Romain Matthys.

Het elftal is samengesteld op basis van cijfers van statistiekenbureau OPTA.

De uitverkiezing van Pflücke (25) mag geen verrassing heten; met 14 doelpunten en evenzoveel assists was de Duitser het afgelopen seizoen de absolute uitblinker van Roda. Dat Marzo (31) een plek in het elftal heeft gekregen, is een stuk opvallender. Roda JC heeft inmiddels afscheid genomen van de Belgische rechtsback. Zijn contract werd niet verlengd.

Doelman Matthys (23) moest met MVV liefst 75 doelpunten incasseren, maar blonk wel regelmatig uit met goede reddingen.

Kampioen FC Emmen is hofleverancier van het elftal, met een trio verdedigers: Lorenzo Burnet, Jeroen Veldmate en Miguel Araujo. In de linie daarvoor wordt Pflücke vergezeld door Naci Ünüvar, Youri Regeer (Jong Ajax) en Johan Bakayoko (Jong PSV). De aanval wordt gevormd door Robert Mühren (FC Volendam) en topschutter Thijs Dallinga (Excelsior).

Lees ook: Limburgse clubs op eindrapport: Pflücke en Flemming scoren hoogste cijfer, dikke onvoldoendes bij MVV en VVV

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee